A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад освіти "Чернівецький ліцей №2 Чернівецької селищної ради"
Могилів-Подільського району

Другий етап Тижня безпеки дорожнього руху 2023

Дата: 20.11.2023 11:07
Кількість переглядів: 75

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до ліцею та руху додому  проходив  Другий етап Тижня  Безпеки Дорожнього Руху  під гаслом  "ПДР знай - собі життя ти зберігай"

В рамках проведення тижня,   були використані різноманітні форми роботи, а саме: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів.

Класні керівники використовують сучасні форми та методи навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню у них інтересу до вивчення правил дорожнього руху. 

 Також до нас завітали правоохоронці та медичні працівники 

Ці зустрічі правоохоронці присвятили навчальним заходам📚. Дітям роз’яснили їхні права та обов’язки, а також розповіли про відповідальність за вчинення правопорушень. ☝️Ці знання необхідні підліткам для формування безпечного середовища та подолання таких негативних явищ, як булінг та домашнє насильство.

👩‍🔬🩺З цікавістю учні слухали про домедичну підготовку. Школярам розповіли як проводиться оцінка стану постраждалого🤕 за алгоритмом «MARCH». Ним користуються для визначення реанімаційних дій, які повинні проводитись в разі виявлення людини з пораненням. Цю абревіатуру використовують для кращого запам’ятовування необхідних кроків під час порятунку: М - масивний крововилив, А – дихальні шляхи, R - респіраторний, C - циркуляційний, H - гіпотермія. Також діти дізнались як зупиняти кровотечу 🩸🩹з використанням турнікету, робити серцево-легеневу реанімацію та надавати допомогу при опіках.

Окрім цього, майбутнім випускникам правоохоронці розповіли інформацію щодо умов вступу до вищих навчальних закладів системи МВС та проходження конкурсного відбору на службу в поліцію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора