A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад освіти "Чернівецький ліцей №2 Чернівецької селищної ради"
Могилів-Подільського району

90-та річниця Голодомору ...

Дата: 24.11.2023 12:27
Кількість переглядів: 78

Я пам'ять ,я –не вбита,я-жива,

Я буду завжди жити у серцях,

До Господа летять мої слова,

Із душ невинних витягаю цвях.

Я –Пам'ять,і мене не зруйнувати,

Я- незнищенна,і безсмертна я.

Молитвою я відчиняю грати-

До Бога йде замучене дитя…

Я –Пам'ять, і мене не  вбити,

Пересторога для нащадків я,

Не забувати і не повторити-

Найголовніша місія моя…

Цьогоріч минає 90 років як  Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні. Воістину говорять колективний голод, колективний холод, біль і страждання, колективна смерть, вони й понині кровоточать у серцях тих, хто пережив страшні роки, а тепер дістав таку можливість розповідати, свідчити, переконувати.

Ми закликаємо  згадати у ваших молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору та вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.. 

У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада.

 Долучіться в цей день о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання, засвітіть вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів та віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Бо наш обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх невинно закатованих, пам'ять про тих, хто не дожив, пам'ять про тих, хто не долюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути. Тяжко повертає собі народ України духовне здоров’я.

В нас немає іншого вибору, ніж вистояти. Інакше історія закине українців на нове коло вже пройдених випробувань. Ми пам’ятаємо уроки минулого й не хочемо повертатися в «тюрму народів». Саме національна пам’ять робить нас сильнішими, надає сил для подальшої боротьби.

В нашому ліцеї були проведені відповідні заходи приурочені 90-рій річниці  памяті жерт голодоморів:

- радіо-лінійка реквієм (ведучі - учасники учнівського самоврядування 9 класу, які донесли інформацію про події того часу та закликали вшановувати  хвилиною мовчання память жертв голодоморів);

- перегляд фільмів;

-години спілкування

-усний журнал в холі ліцею...

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора